رنگ آمیزی ساختمان | رنگ آمیزی نمای ساختمان

رنگ آمیزی ساختمان

یکی از اقداماتی که برای زیباسازی نمای ساختمان انجام می‌شود، رنگ آمیزی ساختمان است که جلوه بیشتری به نما و ظاهر ساختمان می‌دهد. البته رنگ آمیزی ساختمان صرفا برای زیباسازی نیست بلکه هدف اصلی محافظت از ساختار و ظاهر ساختمان است. به مروز زمان نمای ساختمان‌ها شکل و رنگ اولیه خود را از دست می‌دهند و نیاز به بازسازی و ترمیم دارند. همچنین هر چقدر نقاشی نمای ساختمان و رنگ نمای خارجی ساختمان بهتر و با کیفیت تر باشد، می‌تواند در خرید و فروش نیز موثر باشد. نقاشی نمای ساختمان تفاوت بسیاری با نقاشی داخلی ساختمان دارد. زیرا رنگ‌های استفاده شده در رنگ نمای خارجی ساختمان باید در برابر آفتاب، گرد و غبار، بارش و برف مقاومت داشته باشد. با ما همراه باشید تا با رنگ آمیزی نمای ساختمان بیشتر آشنا شوید.

مراحل رنگ آمیزی نمای ساختمان

امروزه علاوه بر طراحی نمای ساختمان با استفاده از سنگ، رنگ آمیزی هم بسیار رواج پیدا کرده است. زیرا رنگ‌های مورد استفاده در رنگ آمیزی ساختمان کیفیت و تنوع زیادی پیدا کرده‌اند، که علاوه بر زیبا کردن نمای ساختمان به عنوان نوعی عایق نیز محسوب می‌شوند. قبل از اقدام به اجرای رنگ آمیزی نمای ساختمان باید بسترهای لازم بری رنگ آمیزی و همچنین رنگ مناسب انتخاب شود. به طور کلی نقاشی نمای ساختمان شامل مراحل زیر می‌باشد:

  • آماده سازی بستر و زیرسازی مناسب برای رنگ آمیزی ساختمان
  • اجرای رنگ آمیزی ساختمان با استفاده از پرایمر
  • نقاشی نمای ساختمان

آماده سازی بستر و زیرسازی مناسب برای رنگ آمیزی ساختمان

قبل از شروع به رنگ آمیزی لازم است نمای ساختمان شستشو شود تا اصول رنگ آمیزی رعایت شود. در شستشوی نما تمامی کثیفی‌ها و گرد و غبار پاکسازی می‌شود تا رنگ به خوبی روی نما قرار بگیرد و صاف و یکدست شود و برجستگی‌ها از بین بروند. برای نماشویی ساختمان لازم است از دستگاه‌های مخصوص استفاده شود. همچنین اگر نما نیاز به بازسازی داشت، ترمیم خواهد شد؛ معمولا بعد از مدتی که از عمر ساختمان می‌گذرد،  ترک‌هایی در نمای ساختمان مشاهده می‌شود که با استفاده از چسب ترک و یا بتونه‌های مخصوص می‌توان این مشکلات را مرمت کرد.

نقاشی نمای ساختمان با استفاده از پرایمر

 بعد از شستشوی نما و برطرف کردن مشکلات، نوبت به اجرای رنگ نمای ساختمان توسط پرایمر می‌رسد. در این مرحله پرایمر به عنوان مرحله قبل از نقاشی نمای ساختمان اجرا می‌شود. یکدست کردن سطح ساختمان با استفاده از سیمانکاری آستر و رویه انجام می‌شود. در صورتی که ساختمان نو باشد با استفاده از زیرسازی و پرایمر می‌توان سطح را برای رنگ کاری آماده کرد. پوشش آستر و یا پرایمر مایعی سفید رنگ است که از شوره زدن رنگ نمای ساختمان جلوگیری می‌کند. برای هر رنگ یک پرایمر مخصوص وجود دارد که بستری مناسب برای ایجاد چسبندگی بهتر رنگ به سطوح ایجاد می‌کند. از دیگر مزایای استفاده از پرایمر این است که از پوسته پوسته شدن و ایجاد برجستگی رنگ جلوگیری می‌کند و محافظ خوبی برای نمای ساختمان محسوب می‌شود و در مقابل اشعه خورشید مقاوم است و طول عمر رنگ را افزایش می‌دهد.

رنگ مخصوص نمای سیمانی ساختمان با توجه به رنگ نهایی، انتخاب می‌شود. معمولا سیمان سفید به عنوان پرایمر مناسب مورد استفاده قرار می‌گیرد.

رنگ نمای خارجی ساختمان

رنگ آمیزی نمای ساختمان

مرحله آخر در رنگ آمیزی نمای ساختمان نقاشی نما است. این رنگ آمیزی با استفاده از غلطک، قلمو، پمپ باد و ابزارهای مخصوص دیگری انجام می‌شود. برای انجام این کار نیاز به یک تیم رنگ آمیزی و ابزارهای رنگ آمیزی است. طرح های جدید نقاشی ساختمان با انواع رنگ‌ها قابل اجرا است.

رنگ آمیزی نمای ساختمان

انواع رنگ نمای خارجی ساختمان

  • رنگ اکریلیک
  • رزین اکریلیک
  • رنگ روغنی
  • رنگ استخری
  • رنگ کنیتکس
  • رنگ اپوکسی
  • رنگ نانو

رنگ نمای خارجی ساختمان

بیشتر بخوانید: ترکیب رنگ های ساختمانی

رنگ اکریلیک: می‌توان گفت رنگ اکریلیک از رنگ‌های پرطرفدار برای نقاشی نمای ساختمان است زیرا علاوه بر کیفیت بالا و دوامی که دارد، دارای درخشندگی خوبی است که نمای ساختمان را زیباتر نشان می‌دهد. از ویژگی‌های رنگ آکریلیک می‌توان به خشک شدن سریع؛ تنوع زیاد برای انواع سطوح، انعطاف پذیری بالا و مورد استفاده در رنگ آمیزی داخلی ساختمان و رنگ نمای خارجی ساختمان اشاره کرد.

رزین اکریلیک: رزین‌های اکریلیک معمولا بر پایه آب و روغن هستند این نوع رنگ را می‌توان در تمامی سطوح مانند: سطوح سیمانی، سطوح کنفی سطوح گچی و … به کار برد. از ویژ‍‌گی‌های رزین آکریلیکی که حلال با آب هستند: خاصیت ضد قارچی، بی بو، مقاومت در برابر اشعه خورشید و … است.

رنگ روغنی: از رنگ‌ها روغنی بیشتر برای سطوح خارجی ساختمان استفاده می‌شود. این نوع رنگ در مقابل رطوبت مقاومت خوبی از خود نشان می‌دهد.

رنگ کنیتکس: از دیگر رنگ‌هایی که در طرح های جدید نقاشی ساختمان استفاده می‌شود، رنگ کنیتکس است. این نوع رنگ بیشتر برای رنگ آمیزی نمای ساختمان و پارکینگ کاربرد دارد و دوام بالایی در برابر رطوبت دارد.

رنگ اپوکسی: رنگ‌های اپوکسی عموما در کف پوش استفاده می‌شوند و رنگ اپوکسی در نمای ساختمان اغلب مصارف صنعتی و خانگی دارد.

رنگ نانو: رنگ نانو به عنوان رنگ عایق ساختمانی شناخته شده است زیرا با استفاده از فناوری نانو، عایقی است در برابر حرارت و رطوبت است و از بروز قارچ جلوگیری می‌کند. از موارد مصرف رنگ نانو نمای ساختمان : جهت رنگ آمیزی ساختمان و نقاشی داخلی ساختمان از جمله: دیوارها، کانال‌های تهویه و عایق کاری اتاق‌ها و … می‌باشد.

بعد از انتخاب رنگ مناسب جهت نقاشی نمای ساختمان توسط فرد متبحر در این امر، عملیات رنگ نمای خارجی ساختمان انجام می‌شود.

ویژگی‌‌های رنگ نمای ساختمان

انتخاب رنگ نمای ساختمان از نکات کلیدی در رنگ آمیزی یک نمای با کیفیت است. یک رنگ مناسب در نقاشی نمای ساختمان به گونه‌ای باید انتخاب شود که در برابر شرایط آب ‌و هوایی چه بارش باران اسیدی و چه برف مقاومت داشته باشد. همچنین رنگ نما در برابر  اشعه نور خورشید و تابش مستقیم مقاوم باشد. از دیگر ویژگی‌های یک رنگ مناسب روی نما عدم ترک خوردگی و پوسته پوسته شدن و خاصیت ضد قارچ و ضد باکتری رنگ است. می‌توان به قابلیت شستشو بودن رنگ نیز اشاره کرد تا بعد از گذر زمان، بتوان گرد و غبار را از روی رنگ پاک نمود.