درب ورودی ساختمان، اولین قسمتی است که در مقابل چشمان دیگران قرار میگیرد. رنگ درب ورودی باید با اجزای تشکیل دهنده درب و طراحی نمای ساختمان تناسب داشته باشد. از طرف دیگر، این رنگ انتخابی باید با اجزای درونی ساختمان و دکوراسیون داخلی منزل ایرانی هم هماهنگ باشد.
به طور کلی، رنگهایی که برای درب منزل مورد استفاده قرار میگیرند به سه دسته رنگ خنثی، سرد و گرم طبقهبندی میشوند. با ما همراه باشید تا با رنگهای مختلفی که میتوان برای درب ورودی در نظر گرفت، آشنا شوید.
رنگهای خنثی به دلیل داشتن ماهیتی ملایم و بیرنگ تاثیر کمی روی فضا دارند. این رنگها به راحتی با اجزای دکوراسیون تطابق پیدا میکنند و به همین دلیل به وفور مورد استفاده قرار میگیرند. وجود رنگهای خنثی باعث میشود فرد به سایر رنگهای موجود در محیط بیشتر توجه کند.
رنگهای خنثی به دو دسته تقسیم میشوند:
- رنگهای خنثی سرد: سفید، خاکستری، شیری و نقرهای
- رنگهای خنثی گرم: مشکی، قهوهای، برنزی، طلایی و بژ
مشکی:
یکی از رایجترین رنگهایی است که برای درب ورودی مورد استفاده قرار میگیرد. مشکی نماد قدرت و امنیت است. این رنگ یک فضای کلاسیک، شیک و دراماتیک را ایجاد میکند. استفاده از رنگهای متضاد برای سایر قسمتهای نما باعث میشود رنگ مشکی درب ورودی جلوه بارزتری داشته باشد.
استفاده ا ز رنگ مشکی براق برای درب تداعی کننده شکوه و عظمت است. البته اگر درب ورودی در مجاورت نور خورشید قرار دارد بهتر است از رنگ مات استفاده کنید. چون مشکی براق بر اثر نور خورشید آسیب میبیند.
سفید:
یکی از رنگهای پرکاربرد برای درب ورودی، سفید است. از طیفهای مختلف این رنگ میتوان به شیری، صدفی، سفید استخوانی و سفید عاجی اشاره کرد.
این رنگ نماد پاکی، صلح و خلوص است. رنگ سفید آرامبخش است اما در طولانی مدت حس انزوا و سردی ایجاد میکند. استفاده از درختچههای کوتاه در دو طرف درب سفید به جذابیت آن میافزاید.

خاکستری:
این رنگ به دلیل داشتن ماهیت خنثی توانایی ترکیب شدن با بیشتر رنگها را دارد. خاکستری، یک رنگ شیک و کلاسیک و تداعیکننده مفهوم پایداری و مسئولیتپذیری است. این رنگ نماد اعتماد، اطمینان، بیطرفی و سازش است. از طرف دیگر، رنگ خاکستری تیره میتواند نماد غم، اندوه و افسردگی باشد.
قهوهای:
از رنگهای خنثی گرم محسوب میشود و استفاده از آن برای درب ورودی بسیار رایج است. قهوهای نماد سادگی، تواضع و دوستی و گاهی اوقات تداعیکننده غم و اندوه است.
قهوهای، رنگ زمین، کوه و تپه است و استفاده از چند گلدان یا درخت در اطراف آن میتواند حس دوستانهتری را القا کند.
به رنگهایی که نشاندهنده سرما و زمستان هستند، رنگهای سرد گفته میشود. این رنگها حس آرامش، تازگی، سکون و طراوت را منتقل میکنند. رنگهای سرد به ایجاد تمرکز کمک کرده و ضربان قلب و درجه حرارت بدن را کاهش میدهند.
آبی:
آبی، مهمترین رنگ سرد محسوب میشود. این رنگ نمادی از دریا و آسمان است. اگرچه از رنگ آبی معمولا برای دکوراسیون داخلی استفاده میشود، اما میتواند برای درب ساختمان هم انتخاب مناسبی محسوب شود.
طیفهای مختلفی از رنگ آبی وجود دارد. آبی کاربنی یک رنگ جدید است که تقریبا میتواند با هر سبک دکوراسیون هماهنگ باشد. این رنگ برای خانههای سنتی که در کنار دریا یا مزارع واقع شدهاند گزینه مناسبی است.
یاسی:
قدمت این رنگ به بیش از هزار سال پیش برمیگردد. یاسی که میتوان آن را بنفش کمرنگ در نظر گرفت بیشتر در راهروهای ورودی و دکور منازل دیده میشود. اما در سالهای اخیر استفاده از این رنگ برای درب ورودی طرفداران زیادی پیدا کرده است. استفاده از رنگ یاسی در کنار رنگ سفید برای درب ورودی یک انتخاب جسورانه و خلاقانه به شمار میرود.
سبز:
رنگ سبز، نماد طبیعت، تازگی و حاصلخیزی است. این رنگ حس رضایت و آرامش را به افراد القا میکند. سبز روشن، تداعی کننده بهار و باروری است. این رنگ با هر سبک دکوراسیون هماهنگ است و برای دربهای ورودی مدرن گزینه مناسبی محسوب میشود.

سبز نعنایی، نشاطآور است و از آن در خانههای کلاسیک و مدرن استفاده میشود. رنگآمیزی درب ورودی با سبز نعنایی نشاندهنده سبزی و آرامش است.
نیلی:
نیلی، ترکیبی از آبی و بنفش است و خصوصیات هر دو رنگ را دارد. این رنگ، نماد بیطرفی، عدالت، انصاف و خرد است. رنگ نیلی، بسیار شیک و زیبا است و ظاهری کلاسیک و سلطنتی به نمای ساختمان میدهد. این رنگ با رنگهای طلایی، سبز و آبی هارمونی مناسبی ایجاد میکند.
رنگهای گرم یادآور آتش و خورشید بوده و حس جنبش و تحرک را در انسان ایجاد میکنند. این رنگها سیستم عصبی را تحریک کرده و موجب جلب توجه میشوند. رنگهای گرم فشارخون، درجه حرارت بدن و تنفس را افزایش میدهند.
نارنجی:
نارنجی، نشاندهنده تازگی و طراوت و تداعیکننده فصل پاییز است. اما باید در انتخاب آن کمی جانب احتیاط را رعایت و آن را با سایر رنگها ترکیب کنید. در کنار این رنگ میتوانید از رنگهایی مانند قهوهای، آجری، زرد، کرم، بنفش یا آبی استفاده کنید.
زرد:
زرد، نشاطآور و انرژیزا است و درخشش و گرمای زیادی را به نمای سرد و بیروح ساختمان میبخشد. این رنگ، به سرعت توجهها را به خود جلب میکند و توصیه میشود در استفاده از آن زیادهروی نشود.
مرجانی:
رنگ مرجانی یا نارنجی متمایل به قرمز برای درب های ورودی مدرن انتخاب مناسبی به شمار میرود. این رنگ انرژی دهنده است و فضای خانه را از تاریکی رها میکند.
دیدگاهتان را بنویسید